Laurent Coppens; L'Italia di Lorenzo

Italiaanse pizza's

Laurent laat ons de echte Italiaanse keuken proeven. En wat is er meer Italiaans dan een pizza? De klassieke, Napolitaanse pizza (rond en dun deeg) is alom bekend. Er is ook de Romeinse, rechthoekige pizza al taglio. Wist je dat Italianen ook pizza klaarmaken in een pan? Tijdens de demo-workshop leer je meer over: Deegbereiding: kennismaking met verschillende deegsoorten, met aandacht voor rijstijd en fermentatie. Tomatensaus: klassiek op basis van San Marzano-tomaten, met origano en olijfolie. Weet je dat sommige pizza’s zonder tomatensaus worden bereid (pizza bianca)? Beleggen: werken met authentieke ingrediënten zoals mozzarella, prosciutto crudo, rucola, en andere verrassende ingrediënten zoals verse worst en aardappelen. Baktechniek: bakken (met hulpmiddelen) op een erg hoge temperatuur. Tijdens de workshop genieten we samen van de verschillende soorten pizza met een glaasje wijn, Italiaanse vanzelfsprekend.  

Inschrijving: €16 + €14 de avond zelf meenemen voor de ingrediënten

Meebrengen: schort, handdoek bewaardoosjes

Locatie

Leskeuken

Datum

17.11.2025 19:00-22:30 u

Locatie

leskeuken Applauws Lauwe

Datum

20.11.2025 19:00-22:30 u
    47-16072025115957.png